Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2009 20:47
saluki

XXX.XXX.6.82

Prosím o nějaké neokoukané fotečky, díky předem!

16.3.2009 20:53
saluki

XXX.XXX.6.82

saluki napsal(a):
Prosím o nějaké neokoukané fotečky, díky předem!

společný chov

16.3.2009 20:56
saluki

XXX.XXX.6.82

saluki napsal(a):
společný chov

první letošní mládě

16.3.2009 21:16
saluki

XXX.XXX.6.82

saluki napsal(a):
první letošní mládě

Chovný pár

16.3.2009 21:43
saluki

XXX.XXX.6.82

saluki napsal(a):
Chovný pár

další dvojice

16.3.2009 21:49
saluki

XXX.XXX.6.82

saluki napsal(a):
další dvojice

Zimoviště, už aby bylo jaro

17.3.2009 13:35
kasparfarm

XXX.XXX.7.163

saluki napsal(a):
Zimoviště, už aby bylo jaro

Naše loňské.

17.3.2009 13:35
kasparfarm

XXX.XXX.7.163

kasparfarm napsal(a):
Naše loňské.

Ty samé.

19.3.2009 09:57
problemovypapuch

XXX.XXX.155.222

kasparfarm napsal(a):
Ty samé.

Nic ve zlém,ale duhová mutace je kombinace modré+bělokřídlé+žlutolící,ne perlové,jak ukazujete na fotkách,ale jo jsou pěkné a podobné duhovým andulkám.

19.3.2009 12:24
zbosace

XXX.XXX.47.97

problemovypapuch napsal(a):
Nic ve zlém,ale duhová mutace je kombinace modré+bělokřídlé+žlutolící,ne perlové,jak ukazujete na fotkách,ale jo jsou pěkné a podobné duhovým andulkám.

Zdravím. Takže som asi ešte skutočne dúhovú andulu nevidel. Prosím ak ju niekto chováte a máte fotky, poučte nás nevedomých. Vopred ďakujem aj za ostatných chovatelov.

19.3.2009 13:32
evena

XXX.XXX.35.177

Spíš opalinová když jim chybí vlnkování. Jinak já tam duhové vidím.

19.3.2009 13:51
problemovypapuch

XXX.XXX.155.222

evena napsal(a):
Spíš opalinová když jim chybí vlnkování. Jinak já tam duhové vidím.

No perlování není stejné jako bělokřídlost,ten efekt přelitých barev zdaleka není u perlových to co u těch bělokřídlých,kdy pomocí této mutace se dostalu názvu duhová..Ty výše uvedené jsou perlové žlutolící. Fotku jsem tu vložil i s odkazem odkud jsem čerpal ale to je proti pravidlům,tedy mi to bylo smazáno..bohužel

19.3.2009 16:10
atobajus

XXX.XXX.175.250

No perlování není stejné jako bělokřídlost,ten efekt přelitých barev zdaleka není u perlových to co u těch bělokřídlých,kdy pomocí této mutace se dostalu názvu duhová..Ty výše uvedené jsou perlové žlutolící. Fotku jsem tu vložil i s odkazem odkud jsem čerpal ale to je proti pravidlům,tedy mi to bylo smazáno..bohužel

Rainbow budgerigar - foto internet

20.3.2009 08:54
saluki

XXX.XXX.6.82

atobajus napsal(a):
Rainbow budgerigar - foto internet

Ta kresba je nádherná, takový pár jsem si dovezla, ale samice byla silně agresivní a sameček bohužel takový drobný mrzáček, co mi přes veškerou péči zašel. To mi ani nevadí, jestli to na těch prvních fotkách nejsou duhovky, prosím nějakého zkušeného chovatele andulek, aby mi tedy přesně pojmenoval sbarvení na těch prvních fotkách, jsou to tedy žlutolící perly? Teda podle mě spíš žlutohlavé. A je běžným znakem, že se mláďata ze světlemodrých po přepeření mění na tmavozelenomodré? Díky za odpovědi, opravdu mě tohle sbarvení zajímá!

20.3.2009 11:03
kasparfarm

XXX.XXX.7.163

saluki napsal(a):
Ta kresba je nádherná, takový pár jsem si dovezla, ale samice byla silně agresivní a sameček bohužel takový drobný mrzáček, co mi přes veškerou péči zašel. To mi ani nevadí, jestli to na těch prvních fotkách nejsou duhovky, prosím nějakého zkušeného chovatele andulek, aby mi tedy přesně pojmenoval sbarvení na těch prvních fotkách, jsou to tedy žlutolící perly? Teda podle mě spíš žlutohlavé. A je běžným znakem, že se mláďata ze světlemodrých po přepeření mění na tmavozelenomodré? Díky za odpovědi, opravdu mě tohle sbarvení zajímá!

Myslím,že se ta poznámka týkala jen našich dvou posledních fotek,vaše jsou asi opravdově duhové.Chtěla bych požádat pana Richarda nebo jiného chovatele,co by podle něj potencionálně vzešlo z takového páru.Jsou ovšem příbuzní,jejich matky jsou modrá a bílá-matka s dcerou po modrém otci,a otec je asi stejný,díky přátelské výpomoci ve voliéře.Jeho barvu neznám,přikládám foto.Díky.

20.3.2009 12:16
problemovypapuch

XXX.XXX.155.222

kasparfarm napsal(a):
Myslím,že se ta poznámka týkala jen našich dvou posledních fotek,vaše jsou asi opravdově duhové.Chtěla bych požádat pana Richarda nebo jiného chovatele,co by podle něj potencionálně vzešlo z takového páru.Jsou ovšem příbuzní,jejich matky jsou modrá a bílá-matka s dcerou po modrém otci,a otec je asi stejný,díky přátelské výpomoci ve voliéře.Jeho barvu neznám,přikládám foto.Díky.

Poznámka,že jsou to perlové ne bělokřídlé patřila všem výše uvedených špatně jako duhová.Duhová je tu jen jedna,ta co tu vložil pan Sýkora.Otec těch andulek je tyrkysový perlový,jinak řečeno modrý,žlutolící,perlový,dalo by se to nazvat pastelově modrý,perlový...Ty mláďata pak:sameček tmavě modrý,žlutolící,perlový, samička modrá,žlutohlavá(opalinová žlutolící),perlová.Co z mláďat vyjde si netroufnu říct při dnešním stavu co se týče štěpitelnosti..Kdyby štěpitelní na nic nebyli,tak vyjdou všichni perloví,všichni žlutolící,něco tmavomodrých po mladém samci,všichni samci by štěpili do opalinových. Duhové andulky jsou nejkrásnější z tmavomodrých ptáků,ještě lepší s fialovým faktorem.

20.3.2009 12:25
problemovypapuch

XXX.XXX.155.222

saluki napsal(a):

Modrá žlutolící,modrá žlutohlavá...je to stejná mutace,jen tam snad hraje opalinová kresba,při niž se dosáhne žlutohlavosti,tedy žlutohlavá je ještě navíc kombinací s opalinovou kresbou. Žlutolící,tedy pastelově modří ptáci bývají v mladickém opeření jako bledě modří,v dospělosti dostanou zelenomodrý kabát,je to normální a čím světlejší modré mládě,tím pak o to zelenější dospělec,stačí párovat se světlýma ptákama tmavomodré(1faktor tmavnutí),či mauve(2faktory tmavnutí) a už ten pocit přepeřování do zelena nebudete mít,není tak vidět.

20.3.2009 21:08
Tato Vovo

XXX.XXX.146.248

Modrá žlutolící,modrá žlutohlavá...je to stejná mutace,jen tam snad hraje opalinová kresba,při niž se dosáhne žlutohlavosti,tedy žlutohlavá je ještě navíc kombinací s opalinovou kresbou. Žlutolící,tedy pastelově modří ptáci bývají v mladickém opeření jako bledě modří,v dospělosti dostanou zelenomodrý kabát,je to normální a čím světlejší modré mládě,tím pak o to zelenější dospělec,stačí párovat se světlýma ptákama tmavomodré(1faktor tmavnutí),či mauve(2faktory tmavnutí) a už ten pocit přepeřování do zelena nebudete mít,není tak vidět.

Ked na to tak pozeram, tak pred par rokmi som mal hlavne takychto "akoze" duhovych plne voliery. Ale tiez aj duhove v pravom slova zmysle. V podstate je to jedno ake su mne sa perly pacia zo vsetkych najviac. Tiez suhlasim v tom ze faktor tmavnutia ovplyvnuje farbu a to dost podstatne. Hlavne nech sa dari!

17.4.2014 12:03
mitraton

XXX.XXX.167.16

saluki napsal(a):
Chovný pár

smajlík

17.4.2014 14:45
saluki

XXX.XXX.38.103

mitraton napsal(a):
smajlík

smajlík

17.4.2014 18:12
atobajus

XXX.XXX.192.99

pavel54 smajlík

17.4.2014 18:27
saluki

XXX.XXX.38.103

přesně tak. Velmi pěkné smajlík

17.4.2014 20:55
rezjarboza

XXX.XXX.114.38

saluki napsal(a):
společný chov

Tady to někdo vzal za špatný konec a málo pozorně četl dřívější články o ,,duhovkách " !

18.4.2014 08:26
atobajus

XXX.XXX.192.99

rezjarboza napsal(a):
Tady to někdo vzal za špatný konec a málo pozorně četl dřívější články o ,,duhovkách " !

Nechci být rýpala, ale to na co jste reagoval je staré už 5 let. Teď už je saluki s chovem někde jinde.

7.5.2014 08:31
pavel54

XXX.XXX.96.3

Dobrý den,
jakou mají tyto andulky finanční hodnotu.
Děkuji za odpověď.

11.5.2014 20:15
marketag

XXX.XXX.21.208

pavel54 napsal(a):
Dobrý den,
jakou mají tyto andulky finanční hodnotu.
Děkuji za odpověď.

Koupila jsem je od chovatele po 150,-Kč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík