Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.41
Prosím o radu. Rozhodl jsem se,že na podzim prodám několik vykrmených hus. Husy budou mít okolo 6 kg,budou oškubané. Poradte mi za jakou cenu mám prodávat,abych nepřemrštil částku,za kterou mi nikdo husu nekoupí a zároven abych nesel pod cenou. Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.23
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím o radu. Rozhodl jsem se,že na podzim prodám několik vykrmených hus. Husy budou mít okolo 6 kg,budou oškubané. Poradte mi za jakou cenu mám prodávat,abych nepřemrštil částku,za kterou mi nikdo husu nekoupí a zároven abych nesel pod cenou. Děkuji
cena housete +energie+krmivo a voda+něco za práci.Každý máme jiné zdroje takže cena může být různá...
Moje cena letos bude okolo 170 kč za kg. Samozřejmě oškubané a vykuchané.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213
Jde o to,jaká byla pořizovací cena za 1 house,pak jakou směs jste nakoupil,zrní,šroty,brambory.Pastvu si nemůžete počítat,pouze udržování pozemku v čistotě-tedy desinfekce atd.Navíc,zda budete prodávat i s drůbky.Jestli máte opravdu předpoklad prodávat husy ve váze 6kg-poražené,vykuchané,tak pak jednu za cca 900,-Kč,ale odběr jste si měl zajistit již předem a to nejlépe v nějakém hotelu.Husy kolem 6kg porážkové váhy jsou velké.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.140
U nás jsou husy nad 600 Kč/kus neprodejné. Za 900Kč už bych neprodala husu nikam - podívejte se po cenách v běžném obchodě. Jiná věc je, že mám třeba nižší náklady na zrní...přes kamarádku kupuji za 250Kč/metrák, je to ale omezené množství.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213
Domnívám se,že letos to bude s cenami hus zajímavé.Je hodně chovatelů,kteří letos odchovávají husy po domácku vykrmované a tak logicky budou chtít lepší cenu než v obchodě.Nelze kvalitu hus v obchodě a doma krmené srovnávat ani cenově.Ovšem-ti co budou chtít nakupovat,budou tlačit i u domácích husí cenu dolu.Myslím,že by bylo dobré přistoupit na taktiku-prodám husy doma krmené kus za cca 500,- v živé hmotnosti,At si každý husu zabije ,oškube a vykuchá a pak věřte,že se karta obrátí-ona to je práce očistit husu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.63
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás jsou husy nad 600 Kč/kus neprodejné. Za 900Kč už bych neprodala husu nikam - podívejte se po cenách v běžném obchodě. Jiná věc je, že mám třeba nižší náklady na zrní...přes kamarádku kupuji za 250Kč/metrák, je to ale omezené množství.
Kaufland dnes 148,90 za kg, bez drůbků,to je při váze cca 4,5 kg 670kč husa.
Pošlete je tedy někam....třeba do Kauflandu.Jen Číňan pracuje za misku rýže a pokud někdo chce levnou husu může si ji skusit vykrmit třeba místo ležení ležení u televize
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.177
Vážení, pokiaľ niekto chce hus a aj má na ňu finančné prostriedky (osobne ju považujem za prejav luxusu), tak bude skôr prihliadať na kvalitu, než cenu a tú domáca hus rozhodne má. Mňa by ani nenapadlo kúpiť hus v obchode, vždy by som si radšej priplatil za domácu, v prípade kurčiat je to trochu odlišné. Na Slovensku sa cena pohybuje na úrovni 160 KČ/kg. Treba spraviť správne cielenú reklamu a ono sa to predá... S pozdravom RS .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.182
Minuly rok jsme prodavali za 120kc/kg skubana, kuchana. Prodali jsme 5 hus za hodinu. Letos to vidim na minimalne 150kc/kg (spise 160-165kc/kg) a to jeste uvidim, jak dlouho je budu krmit. Letos to s husama je docela spatne, blbe se to lihlo.
Stejne minuly rok s krutama 80kc/kg letos budou za 120kc/kg, akorat mam pocit ze letos ty kruty jsou mizerne, nerostou, hubene a vysoke :(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Domnívám se,že letos to bude s cenami hus zajímavé.Je hodně chovatelů,kteří letos odchovávají husy po domácku vykrmované a tak logicky budou chtít lepší cenu než v obchodě.Nelze kvalitu hus v obchodě a doma krmené srovnávat ani cenově.Ovšem-ti co budou chtít nakupovat,budou tlačit i u domácích husí cenu dolu.Myslím,že by bylo dobré přistoupit na taktiku-prodám husy doma krmené kus za cca 500,- v živé hmotnosti,At si každý husu zabije ,oškube a vykuchá a pak věřte,že se karta obrátí-ona to je práce očistit husu.
To co píšete jsou jen takové tlachy . Zabít a oškubat husu není žádná práce a pro moje zákazníky žádný problém . To že to nechtějí dělat je jen z pohodlnosti a nechtějí si doma dělat bordel . Cena se bude letos pohybovat 90 - 100 kč za živou a 120 - 140 kč za opracovanou . Vzhledem k tomu jaká byla poptávka po housatech a průměrně se líhlo o něco více než loni , lze očekávat přetlat v nabídce a tím cenový pád opracovaných hus . Letos se vzhledem k dobrému finančnímu zhodnocení vrhlo na výkrm i mnoho nových firem a byla zvýšená poptávka po housatech v zahraničí . Tím pádem i cena housat rostla . S finálním produktem to ale bude naopak . Doporučuji proto prodat co možná nejdříve. Přeji dobré zhodnocení Petr
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.46
tak vám jen tiše závidím housat se mi letos vylíhlo o dost méně ani jsem všechny lidi neuspokojila a s vykrmenýma to bude zrovna tak a že je oškubání pohoda já tedy fakt tvrdit nemohu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak vám jen tiše závidím housat se mi letos vylíhlo o dost méně ani jsem všechny lidi neuspokojila a s vykrmenýma to bude zrovna tak a že je oškubání pohoda já tedy fakt tvrdit nemohu
prosím vás co je na tom škubání tak složitého . Dneska o peří nikdo dvakrát nestojí , takže vezmete husu umejete v jarové( lépe tekuté mýdlo) vodě ,pokud chcete ješte aby to šlo jépe trochu kalafuny na prase , lehounce poprášit , opaříte , oškubete . Pokud si husy pohlídáte aby neměly pysky , což dělá asi většina kdo s tím trochu dělá . 15 minut a ještě si u toho popovídáte .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.173
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
prosím vás co je na tom škubání tak složitého . Dneska o peří nikdo dvakrát nestojí , takže vezmete husu umejete v jarové( lépe tekuté mýdlo) vodě ,pokud chcete ješte aby to šlo jépe trochu kalafuny na prase , lehounce poprášit , opaříte , oškubete . Pokud si husy pohlídáte aby neměly pysky , což dělá asi většina kdo s tím trochu dělá . 15 minut a ještě si u toho popovídáte .
jar a mýdlo...?To musí být masíčko,fakt domácí kvalitka....hned bych si koupil
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213
Odkud jste-protože takovou sviňárnu dělat při škubání a čištění hus od peří-no od Vás bych nekoupila ani tu nohu pro psa.Bylo by dobré kdyby jste si zkusil za těch 15minut tu husu oškubat a očistit a navíc když se má husa vykuchat,musí přeci ztuhnout,aby se nezhodnotilo sádlo,ale naopak aby se dobře vybralo a i střeva,aby se nepotrhala.Tak musí husa dobře 10 hodin vyset v chaldu.Tak nevím-nevím,co jste za kumštíře-rozumíte vůbec zpracování drůbež.masa?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.177
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
prosím vás co je na tom škubání tak složitého . Dneska o peří nikdo dvakrát nestojí , takže vezmete husu umejete v jarové( lépe tekuté mýdlo) vodě ,pokud chcete ješte aby to šlo jépe trochu kalafuny na prase , lehounce poprášit , opaříte , oškubete . Pokud si husy pohlídáte aby neměly pysky , což dělá asi většina kdo s tím trochu dělá . 15 minut a ještě si u toho popovídáte .
Teda já jsem "medvídek mýval" myju všechno co jen trochu vypadá umazaně, ale husu do mýdla??? Důvod?? Pokud teda nejde o zvláštní lahůdku - bubinková pečínka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.177
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teda já jsem "medvídek mýval" myju všechno co jen trochu vypadá umazaně, ale husu do mýdla??? Důvod?? Pokud teda nejde o zvláštní lahůdku - bubinková pečínka
................bublinková.............
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.26
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Odkud jste-protože takovou sviňárnu dělat při škubání a čištění hus od peří-no od Vás bych nekoupila ani tu nohu pro psa.Bylo by dobré kdyby jste si zkusil za těch 15minut tu husu oškubat a očistit a navíc když se má husa vykuchat,musí přeci ztuhnout,aby se nezhodnotilo sádlo,ale naopak aby se dobře vybralo a i střeva,aby se nepotrhala.Tak musí husa dobře 10 hodin vyset v chaldu.Tak nevím-nevím,co jste za kumštíře-rozumíte vůbec zpracování drůbež.masa?
no nevim nevim zda je dobré nechávat vyset husu 10 h v chladu jelikož drubežse má co nejdříb kuchat jelikož dochází k množení bakterii ve střevech které prostupují do celého organizmu
a že by se střeva trhala není pravda a sádlo to je odpad jen málo kdo ho chce a pokud ho chce tak jen trochu
nevim jak s tím mýdlem atd ale já pařim na 70 a pak do škubačky 1 min a jsou čiste jen dočistit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.144
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To co píšete jsou jen takové tlachy . Zabít a oškubat husu není žádná práce a pro moje zákazníky žádný problém . To že to nechtějí dělat je jen z pohodlnosti a nechtějí si doma dělat bordel . Cena se bude letos pohybovat 90 - 100 kč za živou a 120 - 140 kč za opracovanou . Vzhledem k tomu jaká byla poptávka po housatech a průměrně se líhlo o něco více než loni , lze očekávat přetlat v nabídce a tím cenový pád opracovaných hus . Letos se vzhledem k dobrému finančnímu zhodnocení vrhlo na výkrm i mnoho nových firem a byla zvýšená poptávka po housatech v zahraničí . Tím pádem i cena housat rostla . S finálním produktem to ale bude naopak . Doporučuji proto prodat co možná nejdříve. Přeji dobré zhodnocení Petr
Tak jsem rád,že jsem narazil na takového prodejce jako jsi ty. Pokud se dohodnem,tak bych za těch 120kč-kg vykuchané husy vzal asi 100ks. Když budu tlačit na cenu dolů,tak bys mě to kilo mohl dát za rovnou stovku,bereš???
Já osobně prodávám bez drobů 200kč-kg a lidi by mě urvali ruky..... Já chápu,že jiný kraj,jiný mrav,ale na tomto nemůžeš vidělat,jen si rentovat náklady. Všichni si to děláme sami. Pokud chovám třicet husí na výkrm a každoročně jich dvacet prodám,tak si můžu dovolit cenu. Pokud to bude desetinásobek,už to lidé berou jako drůbežárnu.... Nabídka platí,za cenu kterou jsem uvedl nakupuji a klidně husy nacpu do mrazáku...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.182
Mohl by jste dat na sebe kontakt ? Mel bych zajem o takovych 10 zivych hus za cenu 90Kc/kg. Cena je opravdu vyborna. Dekuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.89
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no nevim nevim zda je dobré nechávat vyset husu 10 h v chladu jelikož drubežse má co nejdříb kuchat jelikož dochází k množení bakterii ve střevech které prostupují do celého organizmu
a že by se střeva trhala není pravda a sádlo to je odpad jen málo kdo ho chce a pokud ho chce tak jen trochu
nevim jak s tím mýdlem atd ale já pařim na 70 a pak do škubačky 1 min a jsou čiste jen dočistit
Dobrý den, jakou škubačku používáte? Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Odkud jste-protože takovou sviňárnu dělat při škubání a čištění hus od peří-no od Vás bych nekoupila ani tu nohu pro psa.Bylo by dobré kdyby jste si zkusil za těch 15minut tu husu oškubat a očistit a navíc když se má husa vykuchat,musí přeci ztuhnout,aby se nezhodnotilo sádlo,ale naopak aby se dobře vybralo a i střeva,aby se nepotrhala.Tak musí husa dobře 10 hodin vyset v chaldu.Tak nevím-nevím,co jste za kumštíře-rozumíte vůbec zpracování drůbež.masa?
Vy jste tomu nasadila korunu . 10 hodin vyset v chladu a pak kuchat . Nevím co v tom vidíte za sviňárnu . Čim mejete doma nádobí . Copak se vám to dostane do masa? Tlacháte tu a nevíte co . Peří se odmastí a pak to paříte jako kuře . A jde to jedna báseň . Pak to opláchnete čistou vodou a kucháte. To zpracování se vám asi trochu nedaří . Vod tebe bych si toho taky asi moc nekoupil nádhero . 10 hodin nevykuchat . Kdes to viděla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jsem rád,že jsem narazil na takového prodejce jako jsi ty. Pokud se dohodnem,tak bych za těch 120kč-kg vykuchané husy vzal asi 100ks. Když budu tlačit na cenu dolů,tak bys mě to kilo mohl dát za rovnou stovku,bereš???
Já osobně prodávám bez drobů 200kč-kg a lidi by mě urvali ruky..... Já chápu,že jiný kraj,jiný mrav,ale na tomto nemůžeš vidělat,jen si rentovat náklady. Všichni si to děláme sami. Pokud chovám třicet husí na výkrm a každoročně jich dvacet prodám,tak si můžu dovolit cenu. Pokud to bude desetinásobek,už to lidé berou jako drůbežárnu.... Nabídka platí,za cenu kterou jsem uvedl nakupuji a klidně husy nacpu do mrazáku...
Dočkej času, jako husa klasu . Uvidíme za kolik se bude prodávat až pude do tuhýho s přicházející zimou. Já mám pro letošek zamluveno a vzhledem k stálosti zákazníků nové nehledám . A taky je rozdíl prodávat 20 nebo 200 . Jen si to někdy vyzkoušej . Za 200 by tě tu lidi poslali do pr..... . Nakonec by se ti ani do toho mrazáku nevešly .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.224
Já tedy nevím jak jsou husy v kurzu, ale v dnešní době kdy je trend pro každého udržet tajli, tak si snad husu nekoupí. Já jsem husu jedla snad před 20 lety. Dnes koupím jedině kuře a upeču ho na kmíně stejně jako tu husu a podávám se zelím. Vždyť musí mít žlučník po husí pečínce úplné posvícení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.37
Tak kolik teda radíte průměrnou cenu za kg oškubané husy? Mám prodávat starší paní a nechci to nijak předražit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já tedy nevím jak jsou husy v kurzu, ale v dnešní době kdy je trend pro každého udržet tajli, tak si snad husu nekoupí. Já jsem husu jedla snad před 20 lety. Dnes koupím jedině kuře a upeču ho na kmíně stejně jako tu husu a podávám se zelím. Vždyť musí mít žlučník po husí pečínce úplné posvícení.
To že Vy držíte tajli a nejíte husu 20 let, neznamená, že se tak chovají všichni...
Poptávka po domácím mase je a to i po husách. Kdo ochutnal domácí husu, nedá na ni dopustit.
V marketech stojí kg husy cca +-140,- Kč, cena kolem 160,- Kč za domácí je myslím adekvátní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.37
Ještě se zeptám jak staré a při jaké váze porážíte husy? Mám kříženky landésské, pomořanské a německé. Jsou mezi nimi hodně velké váhové rozdíly.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě se zeptám jak staré a při jaké váze porážíte husy? Mám kříženky landésské, pomořanské a německé. Jsou mezi nimi hodně velké váhové rozdíly.
Husy zabíjím v 56 nebo 120 dnech věku. Valnou většinu v těch 120 dnech. Můžete i později, ale potom husa nabírá hlavně sádlo. U kříženců jsou váhové rozdíly normální, stejně tak i mezi samci a samicemi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.13
Takový jako vy můžou prodávat číňanům do bistra. Kazíte akorát ostatním cenu. Ještě by mě zajímalo čím je krmíte. To kradete jezeďákům siláž? Jste hňup.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To že Vy držíte tajli a nejíte husu 20 let, neznamená, že se tak chovají všichni...
Poptávka po domácím mase je a to i po husách. Kdo ochutnal domácí husu, nedá na ni dopustit.
V marketech stojí kg husy cca +-140,- Kč, cena kolem 160,- Kč za domácí je myslím adekvátní.
ena se dost zvedla,v běžném řeznictví je již od 175 do 190 kčza kg.Domácí husy se prodávaly v mnoha případech za kus od 550 do 800kč a myslím,že když tedy někdo chce opravdu lahůdku a současně kvalitu,tak nelze jinak.Ti co nakupují si musí uvědomit,že to není bez práce a ti co prodávají by si měli uvědomit,že to samo ze vzduchu nevyrostlo a dalo to starost-tak proč se podbízet nějakou cenou ,jen proto aby náhodou mě nepomluvili.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.160
Je to hezký číst jak si lidi dávají pečenou husu. Jen by mě pak zajímala ta váha. Já si dát husu, tak neprojdu dveřma a hlavně mně nepište že bych se musela hejbat. Hejbám se celý den víc jak kdo jiný. To je asi něco podobnýho jako se cpác buchtama. A ve finále když čtu že to někdo pere v jaru a v mydlinkách jako špinavý prádlo, tak to si tu husu odpustím už od pohledu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je to hezký číst jak si lidi dávají pečenou husu. Jen by mě pak zajímala ta váha. Já si dát husu, tak neprojdu dveřma a hlavně mně nepište že bych se musela hejbat. Hejbám se celý den víc jak kdo jiný. To je asi něco podobnýho jako se cpác buchtama. A ve finále když čtu že to někdo pere v jaru a v mydlinkách jako špinavý prádlo, tak to si tu husu odpustím už od pohledu.
To si jí nesmíte dát celou sama
To byl vtip, nechci naštvat ale myslím, že trochu zhřešit si občas může dovolit každý, nejíme ty husy přece každý den ne? A jednou za čas k obědu pro rodinu.... stejně jako ty buchty.... občas kousek nikomu neublíží, když někdo nezná míru a baští sladké denně, to je o něčem jiném.
Souhlasím s Vámi, že husu vypranou v jaru bych taky nejedla. Ono to nádobí na rozdíl od masa nemá póry, do kterých se ta chemie zažere.
My doma máme husu k obědu tak 1 x za 2 měsíce. Hezky s červeným zelím a knedlíkem.... mňamka veliká.
Ale paříme je čistou vodou, žádný jar, jak tu někdo psal. Taky nechci mít při obědě bubliny u nosu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.174
Tak už je podzim a já stále prodávám kilo husy bez drobů 200kč za kg. Pán který tady všechny lakoval,že půjde cena směrem dolů se zřejmě hodně spletl Prodal jsem za tu cenu 20ks a na dalších 20 jsem měl ještě nabídky. Když prodáte 5kg husu po 160kč tak je to 800kč. Když prodáte 200kč za kg je to rovný litr.
Když si zákazník chce koupit kvalitní domácí maso,tak nad tím nepřemýšlí. Kdo začne smlouvat,už vím,kde ho mám zařadit. Ty dvě stovky pro něho je nic a pro vás je to třeba pytel pšenice navíc.
Já sem měl jednoho zákazníka,který vzal pětikilovou husu za ten litr a dal mi ještě stovku navíc. A co? Za hodinu byl zpátky,že by vzal ještě jednu.
Nikoho nenutím,aby tu cenu držel a prosazoval,ale já,pokud dělám chovatelství pro radost a lidi to kolem vidí,tak nemají problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.43
Dobrý den. Děkuji za Váš příspěvek, který mi dal naději, že i já ty svoje pampelišky prodám, když už ne na Martina, tak později. Nabízela jsem s drobama, případně s krví po 180.
Takže ještě jednou Dobrý den. ☼
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.225
A kde kupujete housata?Já letos koupil z Vodňan nebo tam někde a nejsem s nima moc spokojený...Prodávám za 150,-Kč kg.S drobama.Lidé nemají problém.Ale je pravda že mi volala paní že by jich chtěla 100 do druhého dne ale zkoušela tlačit cenu dolů.Neuspěla!!Jo a dnes akce v globusu 110,.Kč kg
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.43
Dobrý den. Housata koupene kdesi u OV. dovezli mi je sousedi, 130 za 10denní, ale že byl velký zájem, tak i oni z poloviny 2denní za stejnou cenu, s účtem. Mám jenom pšenici, kopřivy krájené, pastva na jetelotrávě, voda i ke koupání. Peří žehlím a přitom škubu, bez pauzy jedna šulnul 150minut i s vykucháním.
Opravdu krásné, tak jako máte na foto, žluté, mohly být těžší, loni na stejném krmení každá o kilo více, předloni, jako letos. Dobrý den.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.225
No právě to je rozdíl...Já dávam kopřivy pšenici,vařené brambory a pastva.Nechápu jak mohou být takové rozdíly rok od roku...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.45
Dobrý den, máte je hubené, za dvě stovky kilo bych si nedovolil tohle prodávat. Víte jak vypadá domácí husa očištěná? Já myslím, že né, to byste tohle ani nevkládal. Rozumná cena za kolo husy v kuchyňské úpravě je 170 - 180,- kč. za kilo. Krůty prodáváme za 140,- korun.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.249
http://www.nasamotebezlesa.cz/maso.html , husy už ale vyprodány
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242
no tu z dneška už neprodám,snad jen skelet
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.174
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, máte je hubené, za dvě stovky kilo bych si nedovolil tohle prodávat. Víte jak vypadá domácí husa očištěná? Já myslím, že né, to byste tohle ani nevkládal. Rozumná cena za kolo husy v kuchyňské úpravě je 170 - 180,- kč. za kilo. Krůty prodáváme za 140,- korun.
Co to tady plácáš a pro koho lobuješ?? Jak hubené? Ty poznáš z fotky kolik mají??
Jak každý ví,tak každá drůbež má genetické předpoklady k tomu,kolik a za jaký čas doroste. Pokud tento čas překročíš,tak husa přibívá pouze na tuku. Jateční dospělost je mezník v tom,kdy prodáváš kvalitu před kvantitou. Když ty prodáš kilo tuku na huse za 170kč,tak je toho masa na té huse za ty peníze pořád míň,než prodávám já.
Psal jsem že nikoho nenavádím za tu cenu prodávat. Tak si prodávej ty husy z drůbežárny za co chceš.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.225
Ty husy jsou krásné....Dej sem fotku tvých hus a pak můžeš někomu ty husy kritizovat...Jde vidět, že mají i dost sádla takže kdyby měly být větší,tak by to šlo jen do tuku...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.151
a už se ani neozve hlupáček...Tak dej fotky ne??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198
Obecně se výživný stav u ptáků zjišťuje podle stavu prsní kosti, která nemá trčet. U správně zmasilé husy není kost vidět.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.2
Přečetl jsem si pozorně celou diskuzi a chci jen napsat :Každoročně prodáváme okolo 100 husí.Prodáváme oškubané,očištěné s droby.Cenu máme již několik let stále stejnou a to 120 Kč za kg.Za víc bych se asi styděl prodávat.Váhově je máme okolo 4 kg vykuchané.I když škubeme škubačkou tak práce je stím docela dost a za 15 minut ani náhodou.Pěkný den všem.Pavel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.2
Přečetl jsem si pozorně celou diskuzi a chci jen napsat :Každoročně prodáváme okolo 100 husí.Prodáváme oškubané,očištěné s droby.Cenu máme již několik let stále stejnou a to 120 Kč za kg.Za víc bych se asi styděl prodávat.Váhově je máme okolo 4 kg vykuchané.I když škubeme škubačkou tak práce je stím docela dost a za 15 minut ani náhodou.Pěkný den všem.Pavel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.225
tak já zkoušel novou škubačku a husy šly docela dobře oškubané tak za 3 min.A byly i krásně čisté.Trochu jsem zkoušel teplotu vody a nejlepší kolem 65°.to je můj poznatek.Já prodávám za 150,- i s droby.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.104
Tak zjišťuji,že je dost velký rozdíl v tom,jak a kdo prodává husy. Cena nemůže být stejná,protože možnosti každého chovatele jsou hodně odlišné. Pán,co tady prodává 100husí ročně musí jít s trhem a tudíž je u něho kolikrát 10kč na kile hodně. Jen se divím,jestli teda prodává domácí produkt,proč jde s cenou na 120kč,když se cena běžně v obchodě pohybuje okolo 140kč. Trochu asi chápu proč. Minimální náklady a prodat co nejvíc. Nemyslím to zle,jen polemizuji. Ale pokud jsou husy vychované na pastvě,sotva kdy budou mít tak zmasilou prsní kost,jak jsem tady viděl na jedné fotce. To by si také spousta chovatelů měla uvědomit.
Já sem zatím uvedl asi největší částku,za kterou prodávám kilo husy,ale je pravda,že můj koncový zákazník není z nízké a střední třídy a proto si můžu dovolit částku,jakou uvádím.
U každého záleží,co tomu věnuje a při jaké námaze. Invalidní důchodce to bere jako přivýdělek a člověk který maká od rána do večera to má jako dřinu,kterou chce mít nějak zhodnocenou.
No je tu aspoň rozpor v tom co děláme...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak já zkoušel novou škubačku a husy šly docela dobře oškubané tak za 3 min.A byly i krásně čisté.Trochu jsem zkoušel teplotu vody a nejlepší kolem 65°.to je můj poznatek.Já prodávám za 150,- i s droby.
taky je dělám ve škubačce,po vykrvení a vytrhání per na mašlovačky, jim udělám koupel ve vlažné vodě s jarem promnu hluboko do peří (šťouralové neděste se,je to normální postup a nic se nestane) a pak vodu do 70 stupňů,čas je stejný kolem 3 min.to déle čekáte na odchyt krve..ještě bych chtěl dodat k té prsní kosti,že byla obalená masem,jako na poslední fotce výše a to je jen pastevní odchov 1,5h a 600m2 rybník...husičky,byly menší a kratší,ale úplně jinak a krásně zakulacené a baculaté samé maso,než houseři ,kluci měli nevykuchaní do 7 kg...po pravdě o nějaký krmné šroty nemělo chovné hejno( 20ks) moc zájem ani v zimě a jen celé zrno ječmen, nahý oves a nadrcený bochníky chleba....od jarních housat , je to maso téměř zadarmo,když mají pastvu,....jinak neprodáváme,je strašně známých a kamarádů,kteří pro nás něco udělali,takže vlastně platíme za práci a jako prezent husobonama
...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.225
ano,já je mám též na pastvě+brambory a zrní na noc.Kdybych je fedroval celý den jenom zrním a měl je v omezeném výběhu, tak by na těch mých husách nebyla vidět žádná kost natož ta prsní.Ale to by si pak zákazníci mohli koupi tu v marketu a né ode mně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak zjišťuji,že je dost velký rozdíl v tom,jak a kdo prodává husy. Cena nemůže být stejná,protože možnosti každého chovatele jsou hodně odlišné. Pán,co tady prodává 100husí ročně musí jít s trhem a tudíž je u něho kolikrát 10kč na kile hodně. Jen se divím,jestli teda prodává domácí produkt,proč jde s cenou na 120kč,když se cena běžně v obchodě pohybuje okolo 140kč. Trochu asi chápu proč. Minimální náklady a prodat co nejvíc. Nemyslím to zle,jen polemizuji. Ale pokud jsou husy vychované na pastvě,sotva kdy budou mít tak zmasilou prsní kost,jak jsem tady viděl na jedné fotce. To by si také spousta chovatelů měla uvědomit.
Já sem zatím uvedl asi největší částku,za kterou prodávám kilo husy,ale je pravda,že můj koncový zákazník není z nízké a střední třídy a proto si můžu dovolit částku,jakou uvádím.
U každého záleží,co tomu věnuje a při jaké námaze. Invalidní důchodce to bere jako přivýdělek a člověk který maká od rána do večera to má jako dřinu,kterou chce mít nějak zhodnocenou.
No je tu aspoň rozpor v tom co děláme...
Fotka té husy je moje. Já husy chovám normálně na pastvině, už jsem to tu několikrát psala. Žádné malé ohrádky, a intenzivní výkrm, ale přirozené prostředí, čili velký prostor, pastva a koupání. Ráno dostanou kopřivy se šrotem, večer trochu zrní. Husy zabíjím ve 120 dnech a jsou pěkně zmasilé s minimem tuku. Není problém odchovat pěknou drůbež, pokud se jí člověk trochu věnuje.
Ještě k těm cenám, prodávám za 150,- Kč za kilo. Prodám všechno, co prodat chci a nemusím inzerovat. Lidi se mi vrací a přivedou sebou další. Letos už mám všechno prodáno a stále volají zájemci
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.3
Jen se divím,jestli teda prodává domácí produkt,proč jde s cenou na 120kč,když se cena běžně v obchodě pohybuje okolo 140kč.
To byla otázka na mě.
Při práci mám doma ještě menší farmu (51 ha ,prasata ,dobytek atd) husy mám na pastvě a kmím svoje obilí.Takže náklady pro mne minimální a mám spočítáno že při 120 Kč ještě celkem slušně vydělám.A o zájem nemám nouzi .Již v této době mám na červenec objednávky na skoro 80 kusů.Pěkný den.Pavel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.209
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak už je podzim a já stále prodávám kilo husy bez drobů 200kč za kg. Pán který tady všechny lakoval,že půjde cena směrem dolů se zřejmě hodně spletl Prodal jsem za tu cenu 20ks a na dalších 20 jsem měl ještě nabídky. Když prodáte 5kg husu po 160kč tak je to 800kč. Když prodáte 200kč za kg je to rovný litr.
Když si zákazník chce koupit kvalitní domácí maso,tak nad tím nepřemýšlí. Kdo začne smlouvat,už vím,kde ho mám zařadit. Ty dvě stovky pro něho je nic a pro vás je to třeba pytel pšenice navíc.
Já sem měl jednoho zákazníka,který vzal pětikilovou husu za ten litr a dal mi ještě stovku navíc. A co? Za hodinu byl zpátky,že by vzal ještě jednu.
Nikoho nenutím,aby tu cenu držel a prosazoval,ale já,pokud dělám chovatelství pro radost a lidi to kolem vidí,tak nemají problém.
No, tak za takovou vychrtlinu dvě stovky, to je sakra drahý. Kosti potažené kůží. Možná je tam trocha sádla, ale KDE JE SAKRA MASO ???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.209
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Obecně se výživný stav u ptáků zjišťuje podle stavu prsní kosti, která nemá trčet. U správně zmasilé husy není kost vidět.
Za takovouhle husičku bych ty dvě stovky klidně dal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.17
Zdravím připojím se do diskuze mel jsem hus 30 ks a 30 ks jsem prodal a kdybych mel ještě znovu 30 prodal bych je taky .Prodávám za cenu stálým zákazníkům za 160 a novým za 180,-Czk/kg.Kachny 128,-za kg a taky jsem měl málo. Jen souhlasím s názorem ,že kdo si chce za své peníze koupit i kvalitu a ne chemii ,rád zaplatí i těch výše citovaných 200 ,-/kg.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.18
Mě nejde o to, že by 200,- za kg bylo příliš. Pokud mu to někdo zaplatí, je to jejich věc.
Ale ta fotka pěti husí s krky, ta tedy moc reprezentativní není.
Už to tu mnohokrát padlo a je to prostě pravda - ta hrudní kost je do očí bijící.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Obecně se výživný stav u ptáků zjišťuje podle stavu prsní kosti, která nemá trčet. U správně zmasilé husy není kost vidět.
Docela bych tu zmasilost chtěla vidět po upečení. Až se to sádlo vypeče, bude husa vypadat stejně, jako těch pět nahoře po upečení. Jen s tím rozdílem, že ty nahoře nebudou plavat v 5 cm tuku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.18
Já je kupuju u Janovic nad Ůhlavou u pana Štampacha a jsem spokojená několik let!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Docela bych tu zmasilost chtěla vidět po upečení. Až se to sádlo vypeče, bude husa vypadat stejně, jako těch pět nahoře po upečení. Jen s tím rozdílem, že ty nahoře nebudou plavat v 5 cm tuku.
Já u té husy moc sádla nevidím, jen pěkně vyvinutý trup.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.104
Když by chtěl někdo kupovat husu poprvé, tak si snad dá zajít chuť, když čte o jaru a mydlinách. Jinak já už husu neměla snad 20 let. Dáte si stehýnko k tomu knedlík a zelí a máte na váze ty samý kila po obědě, co vážila celá husa než šla na pekáč. Děkuju nechci. Ani z jednoho důvodu napřed ten jar a pak ty kila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když by chtěl někdo kupovat husu poprvé, tak si snad dá zajít chuť, když čte o jaru a mydlinách. Jinak já už husu neměla snad 20 let. Dáte si stehýnko k tomu knedlík a zelí a máte na váze ty samý kila po obědě, co vážila celá husa než šla na pekáč. Děkuju nechci. Ani z jednoho důvodu napřed ten jar a pak ty kila
To chce jít si zaběhat a kila jsou dole.
Ne, teď vážně. Mýt husu jarem je prasárna, to maso potom musí být fakt eňo ňuňo.
Ale proč si ji nedopřát od slušného chovatele? Správně upravená je lahůdkou nejvyššího kalibru a nejíme ji každý den ne? Jednou za čas...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.139
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když by chtěl někdo kupovat husu poprvé, tak si snad dá zajít chuť, když čte o jaru a mydlinách. Jinak já už husu neměla snad 20 let. Dáte si stehýnko k tomu knedlík a zelí a máte na váze ty samý kila po obědě, co vážila celá husa než šla na pekáč. Děkuju nechci. Ani z jednoho důvodu napřed ten jar a pak ty kila
To jako sníte stehno a pak vážíte stejně jako husa 5kg
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.39
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To chce jít si zaběhat a kila jsou dole.
Ne, teď vážně. Mýt husu jarem je prasárna, to maso potom musí být fakt eňo ňuňo.
Ale proč si ji nedopřát od slušného chovatele? Správně upravená je lahůdkou nejvyššího kalibru a nejíme ji každý den ne? Jednou za čas...
Jenže když jdete kupovat husu poprvé jak zjistíte, že jí kupujete od slušného chovatele? Každý vám řekne, že je ten nejslušnější. A známí, ti aby se zavděčili, tak budou přitakávat, že ten dotyčnej má husy nejlepší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.58
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já tedy nevím jak jsou husy v kurzu, ale v dnešní době kdy je trend pro každého udržet tajli, tak si snad husu nekoupí. Já jsem husu jedla snad před 20 lety. Dnes koupím jedině kuře a upeču ho na kmíně stejně jako tu husu a podávám se zelím. Vždyť musí mít žlučník po husí pečínce úplné posvícení.
Vy jste teda ale husa. Je mi 45, teda žádná mladice a žádné žlučníkové potíže nemám a nikdy jsem neměla a tajli držím tím způsobem, že běhám kolem zvířat a zahrady a tak si klíďo píďo můžu dát třeba husu každý týden. Vstaňte od telky a pokuste se o nějakou práci
, možná i žlučník dá pokoj
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.58
Jo a ještě je důležité žrát, nikdy jsem nedržela dietu ani jeden den bych to nevydržela a vážím pořád stejně, nejsem vychrtlina ani kredenc, normální česká bába. Když nežerete, tělo přejde na úsporný režim a pak s tím už nejde hnout. Prý
A husička s křupavou kůžičkou, červeným zelíčkem a bramborovým knedlíčkem mňam
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.82
A pivečko na spláchnutí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108
Nechte už toho!!! Vy mi děláte chutě! Začalo mi kručet v břiše
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.183
Přeji mnoho úspěchů a hlavně rozumným dobrým chovatelům - nenávidím velkochovy a vidím, že domácí maso ještě stále existuje a asi se mu daří u nás na vsi ze všech statků a pod. zbyl už jen jeden dům, kde se chovají hospodářská zvířata, v dvou dalších jen králíci a slepice a pak sem tam nějaká slípka. Špatný
pak si vyjdete s koněm a bacha ať jim nedupne na trávníček.. ach jo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo a ještě je důležité žrát, nikdy jsem nedržela dietu ani jeden den bych to nevydržela a vážím pořád stejně, nejsem vychrtlina ani kredenc, normální česká bába. Když nežerete, tělo přejde na úsporný režim a pak s tím už nejde hnout. Prý
A husička s křupavou kůžičkou, červeným zelíčkem a bramborovým knedlíčkem mňam
Můj dobrý známý po mně neustále chce vyšlechtit kachnu nebo husu s ,baťůžky". V tom vlevo aby byly knedlíčky a v tom vpravo zelíčko. Nevíte, jak na to? Dana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můj dobrý známý po mně neustále chce vyšlechtit kachnu nebo husu s ,baťůžky". V tom vlevo aby byly knedlíčky a v tom vpravo zelíčko. Nevíte, jak na to? Dana
Až na to přijdete, prosím o recept!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.79
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přeji mnoho úspěchů a hlavně rozumným dobrým chovatelům - nenávidím velkochovy a vidím, že domácí maso ještě stále existuje a asi se mu daří u nás na vsi ze všech statků a pod. zbyl už jen jeden dům, kde se chovají hospodářská zvířata, v dvou dalších jen králíci a slepice a pak sem tam nějaká slípka. Špatný
pak si vyjdete s koněm a bacha ať jim nedupne na trávníček.. ach jo
Ono to není o tom něco chovat. Člověka to musí bavit a zrovna jako máte vy koně, tak druzí mají třeba slepice. Když musíte zvířatům dost krmení koupit a taky sehnat, když pro krmení musíte dojet autem nebo si to na poli obstarat traktorem, tak to něco stojí. Nic není zadarmo. Je pak těžké říkat, že lidi nic nechovají. Ten kdo to nemá vyloženě jako koníčka, ale jen práci od rána do večera, tak zvěřinec mít na dvoře nebude. Dřív měli lidi dost krmení z JZD. Dnes si to musí každý obstarat sám a o tom to je. Že ta domácí drůbež příjde pěkně draho. Prostě vás to musí bavit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.136
jo jo 4 hodiny jsem škubal husu ale je to pohoutka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.206
Přeji pěkný večer i zítřejší den.Neprodal by někdo husičku nebo dvě,myslím domácí a vykuchanou.Cenu respektuji.Děkuji za nabídky.ismaela.b@seznam.cz10#
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.238
Já jsem četl hodňe vašich názorú na prodej domácích hus já osobňe beru od kolegy z práce husu i s droby za 120 kč.Pekný den
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.32
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy jste teda ale husa. Je mi 45, teda žádná mladice a žádné žlučníkové potíže nemám a nikdy jsem neměla a tajli držím tím způsobem, že běhám kolem zvířat a zahrady a tak si klíďo píďo můžu dát třeba husu každý týden. Vstaňte od telky a pokuste se o nějakou práci
, možná i žlučník dá pokoj
Souhlasím s vámi. Dnes jsme celý den vozili ze sousední vesnice hnůj od sedláka. Neb v naší vesnici máme jen drůbeží chovatele. A vozit hnůj na vozíku za osobákem a posléze ho rozvážet po celé zahradě kolečkem, nemáme vjezd do zahrady... V létě sekání trávy, běháni s konvemi, shánění dříví, běhání kolem drůbeže, posléze hrabání listí, výlety na houby .... To toho člověk vypotí, tak proč ne husičku či bůček.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.154
Už třetím rokem prodávám za 180 Kč za kilo vykuchané a oškubané husy s droby. Letos bych nejraději zdražila, protože je špatný rok a blbě se líhlo a když vylíhlo, tak bylo docela dost ztrát. Nemám problém s prodejem, většinou po známých, husy mám kolem 5 kg, mám je celoročně na pastvě, žádné umělé dokrmování. Loni byl obrovský zájem, letos už mám polovinu hus zamluvených z loňska. Každý rok si jednu nechám na sežrání, letos všechny prodám.
Pekelnice

XXX.XXX.111.135
Zdravím, jak to letos u vás vypadá prosím s cenami husího masa v kuchyňské úpravě? Přijde mi trochu šílené číst inzerci na "domácí" výkrm a husu s cenou 500 kč za 5 kilo. To bych je raději rozdala přátelům...
ShadowEminence

XXX.XXX.187.160
Ja tady uplne koukam, co jsou schopni lide napsat chapu, ze ta diskuze je z roku 2012, ale v loni jsem prodaval za 270/kg, asi mam proste kolem sebe movitejsi klientelu a kdyz vidi v jakem prostredi husy ziji a cim se krmi, radi to zaplati. letos uz mam vsechny husy zamluvene a zase za 270/kg. V loni na mně zbyla pulka a letos asi zadná. Od líhnutí se o ně starám jako o děti, takže prodávat je za 140/kg husu v top kvalitě, to je raději sním sam. Ale je pravda, že je nekoupu v jaru a nesypu kalafunou, ale škubu na sucho. Spařením se znehodnotí kůže a ztratí tuk a jak vím, tuk prostě dáva masu chuť. Proto jíme husu a ne kuře z kauflandu. Take přišel zakazník, že proč za 270, když v kauflandu stojí 160, tak jsem mu řekl, ať si jde do toho kauflandu. Na to mi odpověděl, že tam jsou hnusné a vybledlé a ty moje takové kulaťoučké a krásně zbarvená kůže. Nakonec si ji samozřejmě vzal a letos bere 3. Nemám tak velký chov, abych prodaval za 160 kilo husy... Ja dělám husy pro ty co mají radost z toho, že si koupí kvalitní produkt. Ti co chtejí kupovat husy za 160, ať si jdou do Kauflandu, tam mají tu možnost. Nebo k někomu, kdo je máchá v jaru, kalafune, hypermanganu a podobnych nádherách... Moje cena je 270 a je naprosto neměnná.