Za kolik prodáváte vykrmené husy?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

8.7.2012 13:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.41

Prosím o radu. Rozhodl jsem se,že na podzim prodám několik vykrmených hus. Husy budou mít okolo 6 kg,budou oškubané. Poradte mi za jakou cenu mám prodávat,abych nepřemrštil částku,za kterou mi nikdo husu nekoupí a zároven abych nesel pod cenou. Děkuji

Neregistrovaný uživatel

8.7.2012 16:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.23

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prosím o radu. Rozhodl jsem se,že na podzim prodám několik vykrmených hus. Husy budou mít okolo 6 kg,budou oškubané. Poradte mi za jakou cenu mám prodávat,abych nepřemrštil částku,za kterou mi nikdo husu nekoupí a zároven abych nesel pod cenou. Děkuji

cena housete +energie+krmivo a voda+něco za práci.Každý máme jiné zdroje takže cena může být různá...
Moje cena letos bude okolo 170 kč za kg. Samozřejmě oškubané a vykuchané.

Neregistrovaný uživatel

8.7.2012 21:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213

Jde o to,jaká byla pořizovací cena za 1 house,pak jakou směs jste nakoupil,zrní,šroty,brambory.Pastvu si nemůžete počítat,pouze udržování pozemku v čistotě-tedy desinfekce atd.Navíc,zda budete prodávat i s drůbky.Jestli máte opravdu předpoklad prodávat husy ve váze 6kg-poražené,vykuchané,tak pak jednu za cca 900,-Kč,ale odběr jste si měl zajistit již předem a to nejlépe v nějakém hotelu.Husy kolem 6kg porážkové váhy jsou velké.smajlík

Neregistrovaný uživatel

9.7.2012 09:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.140

U nás jsou husy nad 600 Kč/kus neprodejné. Za 900Kč už bych neprodala husu nikam - podívejte se po cenách v běžném obchodě. Jiná věc je, že mám třeba nižší náklady na zrní...přes kamarádku kupuji za 250Kč/metrák, je to ale omezené množství.

Neregistrovaný uživatel

9.7.2012 14:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213

Domnívám se,že letos to bude s cenami hus zajímavé.Je hodně chovatelů,kteří letos odchovávají husy po domácku vykrmované a tak logicky budou chtít lepší cenu než v obchodě.Nelze kvalitu hus v obchodě a doma krmené srovnávat ani cenově.Ovšem-ti co budou chtít nakupovat,budou tlačit i u domácích husí cenu dolu.Myslím,že by bylo dobré přistoupit na taktiku-prodám husy doma krmené kus za cca 500,- v živé hmotnosti,At si každý husu zabije ,oškube a vykuchá a pak věřte,že se karta obrátí-ona to je práce očistit husu.

Neregistrovaný uživatel

9.7.2012 16:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.63

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
U nás jsou husy nad 600 Kč/kus neprodejné. Za 900Kč už bych neprodala husu nikam - podívejte se po cenách v běžném obchodě. Jiná věc je, že mám třeba nižší náklady na zrní...přes kamarádku kupuji za 250Kč/metrák, je to ale omezené množství.

Kaufland dnes 148,90 za kg, bez drůbků,to je při váze cca 4,5 kg 670kč husa.
Pošlete je tedy někam....třeba do Kauflandu.Jen Číňan pracuje za misku rýže a pokud někdo chce levnou husu může si ji skusit vykrmit třeba místo ležení ležení u televize

Neregistrovaný uživatel

10.7.2012 07:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.177

Vážení, pokiaľ niekto chce hus a aj má na ňu finančné prostriedky (osobne ju považujem za prejav luxusu), tak bude skôr prihliadať na kvalitu, než cenu a tú domáca hus rozhodne má. Mňa by ani nenapadlo kúpiť hus v obchode, vždy by som si radšej priplatil za domácu, v prípade kurčiat je to trochu odlišné. Na Slovensku sa cena pohybuje na úrovni 160 KČ/kg. Treba spraviť správne cielenú reklamu a ono sa to predá... S pozdravom RS :-).

Neregistrovaný uživatel

10.7.2012 09:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.182

Minuly rok jsme prodavali za 120kc/kg skubana, kuchana. Prodali jsme 5 hus za hodinu. Letos to vidim na minimalne 150kc/kg (spise 160-165kc/kg) a to jeste uvidim, jak dlouho je budu krmit. Letos to s husama je docela spatne, blbe se to lihlo.

Stejne minuly rok s krutama 80kc/kg letos budou za 120kc/kg, akorat mam pocit ze letos ty kruty jsou mizerne, nerostou, hubene a vysoke :(

Neregistrovaný uživatel

10.7.2012 12:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Domnívám se,že letos to bude s cenami hus zajímavé.Je hodně chovatelů,kteří letos odchovávají husy po domácku vykrmované a tak logicky budou chtít lepší cenu než v obchodě.Nelze kvalitu hus v obchodě a doma krmené srovnávat ani cenově.Ovšem-ti co budou chtít nakupovat,budou tlačit i u domácích husí cenu dolu.Myslím,že by bylo dobré přistoupit na taktiku-prodám husy doma krmené kus za cca 500,- v živé hmotnosti,At si každý husu zabije ,oškube a vykuchá a pak věřte,že se karta obrátí-ona to je práce očistit husu.

To co píšete jsou jen takové tlachy . Zabít a oškubat husu není žádná práce a pro moje zákazníky žádný problém . To že to nechtějí dělat je jen z pohodlnosti a nechtějí si doma dělat bordel . Cena se bude letos pohybovat 90 - 100 kč za živou a 120 - 140 kč za opracovanou . Vzhledem k tomu jaká byla poptávka po housatech a průměrně se líhlo o něco více než loni , lze očekávat přetlat v nabídce a tím cenový pád opracovaných hus . Letos se vzhledem k dobrému finančnímu zhodnocení vrhlo na výkrm i mnoho nových firem a byla zvýšená poptávka po housatech v zahraničí . Tím pádem i cena housat rostla . S finálním produktem to ale bude naopak . Doporučuji proto prodat co možná nejdříve. Přeji dobré zhodnocení Petr

Neregistrovaný uživatel

10.7.2012 12:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.46

tak vám jen tiše závidím housat se mi letos vylíhlo o dost méně ani jsem všechny lidi neuspokojila a s vykrmenýma to bude zrovna tak a že je oškubání pohoda já tedy fakt tvrdit nemohu

Neregistrovaný uživatel

11.7.2012 13:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
tak vám jen tiše závidím housat se mi letos vylíhlo o dost méně ani jsem všechny lidi neuspokojila a s vykrmenýma to bude zrovna tak a že je oškubání pohoda já tedy fakt tvrdit nemohu

prosím vás co je na tom škubání tak složitého . Dneska o peří nikdo dvakrát nestojí , takže vezmete husu umejete v jarové( lépe tekuté mýdlo) vodě ,pokud chcete ješte aby to šlo jépe trochu kalafuny na prase , lehounce poprášit , opaříte , oškubete . Pokud si husy pohlídáte aby neměly pysky , což dělá asi většina kdo s tím trochu dělá . 15 minut a ještě si u toho popovídáte .

Neregistrovaný uživatel

11.7.2012 14:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.173

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
prosím vás co je na tom škubání tak složitého . Dneska o peří nikdo dvakrát nestojí , takže vezmete husu umejete v jarové( lépe tekuté mýdlo) vodě ,pokud chcete ješte aby to šlo jépe trochu kalafuny na prase , lehounce poprášit , opaříte , oškubete . Pokud si husy pohlídáte aby neměly pysky , což dělá asi většina kdo s tím trochu dělá . 15 minut a ještě si u toho popovídáte .

jar a mýdlo...?To musí být masíčko,fakt domácí kvalitka....hned bych si koupil

Neregistrovaný uživatel

11.7.2012 14:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213

Odkud jste-protože takovou sviňárnu dělat při škubání a čištění hus od peří-no od Vás bych nekoupila ani tu nohu pro psa.Bylo by dobré kdyby jste si zkusil za těch 15minut tu husu oškubat a očistit a navíc když se má husa vykuchat,musí přeci ztuhnout,aby se nezhodnotilo sádlo,ale naopak aby se dobře vybralo a i střeva,aby se nepotrhala.Tak musí husa dobře 10 hodin vyset v chaldu.Tak nevím-nevím,co jste za kumštíře-rozumíte vůbec zpracování drůbež.masa?:-(

Neregistrovaný uživatel

11.7.2012 15:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.177

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
prosím vás co je na tom škubání tak složitého . Dneska o peří nikdo dvakrát nestojí , takže vezmete husu umejete v jarové( lépe tekuté mýdlo) vodě ,pokud chcete ješte aby to šlo jépe trochu kalafuny na prase , lehounce poprášit , opaříte , oškubete . Pokud si husy pohlídáte aby neměly pysky , což dělá asi většina kdo s tím trochu dělá . 15 minut a ještě si u toho popovídáte .

Teda já jsem "medvídek mýval" myju všechno co jen trochu vypadá umazaně, ale husu do mýdla??? Důvod?? Pokud teda nejde o zvláštní lahůdku - bubinková pečínka smajlík

Neregistrovaný uživatel

11.7.2012 15:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.177

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Teda já jsem "medvídek mýval" myju všechno co jen trochu vypadá umazaně, ale husu do mýdla??? Důvod?? Pokud teda nejde o zvláštní lahůdku - bubinková pečínka smajlík

................bublinková.............

Neregistrovaný uživatel

11.7.2012 15:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.26

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Odkud jste-protože takovou sviňárnu dělat při škubání a čištění hus od peří-no od Vás bych nekoupila ani tu nohu pro psa.Bylo by dobré kdyby jste si zkusil za těch 15minut tu husu oškubat a očistit a navíc když se má husa vykuchat,musí přeci ztuhnout,aby se nezhodnotilo sádlo,ale naopak aby se dobře vybralo a i střeva,aby se nepotrhala.Tak musí husa dobře 10 hodin vyset v chaldu.Tak nevím-nevím,co jste za kumštíře-rozumíte vůbec zpracování drůbež.masa?:-(

no nevim nevim zda je dobré nechávat vyset husu 10 h v chladu jelikož drubežse má co nejdříb kuchat jelikož dochází k množení bakterii ve střevech které prostupují do celého organizmu
a že by se střeva trhala není pravda a sádlo to je odpad jen málo kdo ho chce a pokud ho chce tak jen trochu

nevim jak s tím mýdlem atd ale já pařim na 70 a pak do škubačky 1 min a jsou čiste jen dočistit

Neregistrovaný uživatel

11.7.2012 22:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.144

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To co píšete jsou jen takové tlachy . Zabít a oškubat husu není žádná práce a pro moje zákazníky žádný problém . To že to nechtějí dělat je jen z pohodlnosti a nechtějí si doma dělat bordel . Cena se bude letos pohybovat 90 - 100 kč za živou a 120 - 140 kč za opracovanou . Vzhledem k tomu jaká byla poptávka po housatech a průměrně se líhlo o něco více než loni , lze očekávat přetlat v nabídce a tím cenový pád opracovaných hus . Letos se vzhledem k dobrému finančnímu zhodnocení vrhlo na výkrm i mnoho nových firem a byla zvýšená poptávka po housatech v zahraničí . Tím pádem i cena housat rostla . S finálním produktem to ale bude naopak . Doporučuji proto prodat co možná nejdříve. Přeji dobré zhodnocení Petr

Tak jsem rád,že jsem narazil na takového prodejce jako jsi ty. Pokud se dohodnem,tak bych za těch 120kč-kg vykuchané husy vzal asi 100ks. Když budu tlačit na cenu dolů,tak bys mě to kilo mohl dát za rovnou stovku,bereš???
Já osobně prodávám bez drobů 200kč-kg a lidi by mě urvali ruky..... Já chápu,že jiný kraj,jiný mrav,ale na tomto nemůžeš vidělat,jen si rentovat náklady. Všichni si to děláme sami. Pokud chovám třicet husí na výkrm a každoročně jich dvacet prodám,tak si můžu dovolit cenu. Pokud to bude desetinásobek,už to lidé berou jako drůbežárnu.... Nabídka platí,za cenu kterou jsem uvedl nakupuji a klidně husy nacpu do mrazáku...

Neregistrovaný uživatel

13.7.2012 08:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.182

Mohl by jste dat na sebe kontakt ? Mel bych zajem o takovych 10 zivych hus za cenu 90Kc/kg. Cena je opravdu vyborna. Dekuji.

Neregistrovaný uživatel

24.7.2012 01:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.89

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
no nevim nevim zda je dobré nechávat vyset husu 10 h v chladu jelikož drubežse má co nejdříb kuchat jelikož dochází k množení bakterii ve střevech které prostupují do celého organizmu
a že by se střeva trhala není pravda a sádlo to je odpad jen málo kdo ho chce a pokud ho chce tak jen trochu

nevim jak s tím mýdlem atd ale já pařim na 70 a pak do škubačky 1 min a jsou čiste jen dočistit

Dobrý den, jakou škubačku používáte? Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

25.7.2012 17:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Odkud jste-protože takovou sviňárnu dělat při škubání a čištění hus od peří-no od Vás bych nekoupila ani tu nohu pro psa.Bylo by dobré kdyby jste si zkusil za těch 15minut tu husu oškubat a očistit a navíc když se má husa vykuchat,musí přeci ztuhnout,aby se nezhodnotilo sádlo,ale naopak aby se dobře vybralo a i střeva,aby se nepotrhala.Tak musí husa dobře 10 hodin vyset v chaldu.Tak nevím-nevím,co jste za kumštíře-rozumíte vůbec zpracování drůbež.masa?:-(

Vy jste tomu nasadila korunu . 10 hodin vyset v chladu a pak kuchat . Nevím co v tom vidíte za sviňárnu . Čim mejete doma nádobí . Copak se vám to dostane do masa? Tlacháte tu a nevíte co . Peří se odmastí a pak to paříte jako kuře . A jde to jedna báseň . Pak to opláchnete čistou vodou a kucháte. To zpracování se vám asi trochu nedaří . Vod tebe bych si toho taky asi moc nekoupil nádhero . 10 hodin nevykuchat . Kdes to viděla.

Neregistrovaný uživatel

25.7.2012 18:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak jsem rád,že jsem narazil na takového prodejce jako jsi ty. Pokud se dohodnem,tak bych za těch 120kč-kg vykuchané husy vzal asi 100ks. Když budu tlačit na cenu dolů,tak bys mě to kilo mohl dát za rovnou stovku,bereš???
Já osobně prodávám bez drobů 200kč-kg a lidi by mě urvali ruky..... Já chápu,že jiný kraj,jiný mrav,ale na tomto nemůžeš vidělat,jen si rentovat náklady. Všichni si to děláme sami. Pokud chovám třicet husí na výkrm a každoročně jich dvacet prodám,tak si můžu dovolit cenu. Pokud to bude desetinásobek,už to lidé berou jako drůbežárnu.... Nabídka platí,za cenu kterou jsem uvedl nakupuji a klidně husy nacpu do mrazáku...

Dočkej času, jako husa klasu . Uvidíme za kolik se bude prodávat až pude do tuhýho s přicházející zimou. Já mám pro letošek zamluveno a vzhledem k stálosti zákazníků nové nehledám . A taky je rozdíl prodávat 20 nebo 200 . Jen si to někdy vyzkoušej . Za 200 by tě tu lidi poslali do pr..... . Nakonec by se ti ani do toho mrazáku nevešly .

Neregistrovaný uživatel

25.7.2012 21:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.224

Já tedy nevím jak jsou husy v kurzu, ale v dnešní době kdy je trend pro každého udržet tajli, tak si snad husu nekoupí. Já jsem husu jedla snad před 20 lety. Dnes koupím jedině kuře a upeču ho na kmíně stejně jako tu husu a podávám se zelím. Vždyť musí mít žlučník po husí pečínce úplné posvícení.smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.8.2012 20:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.37

Tak kolik teda radíte průměrnou cenu za kg oškubané husy? Mám prodávat starší paní a nechci to nijak předražit.smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.8.2012 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já tedy nevím jak jsou husy v kurzu, ale v dnešní době kdy je trend pro každého udržet tajli, tak si snad husu nekoupí. Já jsem husu jedla snad před 20 lety. Dnes koupím jedině kuře a upeču ho na kmíně stejně jako tu husu a podávám se zelím. Vždyť musí mít žlučník po husí pečínce úplné posvícení.smajlík

To že Vy držíte tajli a nejíte husu 20 let, neznamená, že se tak chovají všichni...smajlík
Poptávka po domácím mase je a to i po husách. Kdo ochutnal domácí husu, nedá na ni dopustit.

V marketech stojí kg husy cca +-140,- Kč, cena kolem 160,- Kč za domácí je myslím adekvátní.

Neregistrovaný uživatel

25.8.2012 21:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.37

Ještě se zeptám jak staré a při jaké váze porážíte husy? Mám kříženky landésské, pomořanské a německé. Jsou mezi nimi hodně velké váhové rozdíly.

Neregistrovaný uživatel

25.8.2012 23:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ještě se zeptám jak staré a při jaké váze porážíte husy? Mám kříženky landésské, pomořanské a německé. Jsou mezi nimi hodně velké váhové rozdíly.

Husy zabíjím v 56 nebo 120 dnech věku. Valnou většinu v těch 120 dnech. Můžete i později, ale potom husa nabírá hlavně sádlo. U kříženců jsou váhové rozdíly normální, stejně tak i mezi samci a samicemi.

Neregistrovaný uživatel

9.11.2012 18:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.13

Takový jako vy můžou prodávat číňanům do bistra. Kazíte akorát ostatním cenu. Ještě by mě zajímalo čím je krmíte. To kradete jezeďákům siláž? Jste hňup.

Neregistrovaný uživatel

9.11.2012 18:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To že Vy držíte tajli a nejíte husu 20 let, neznamená, že se tak chovají všichni...smajlík
Poptávka po domácím mase je a to i po husách. Kdo ochutnal domácí husu, nedá na ni dopustit.

V marketech stojí kg husy cca +-140,- Kč, cena kolem 160,- Kč za domácí je myslím adekvátní.

ena se dost zvedla,v běžném řeznictví je již od 175 do 190 kčza kg.Domácí husy se prodávaly v mnoha případech za kus od 550 do 800kč a myslím,že když tedy někdo chce opravdu lahůdku a současně kvalitu,tak nelze jinak.Ti co nakupují si musí uvědomit,že to není bez práce a ti co prodávají by si měli uvědomit,že to samo ze vzduchu nevyrostlo a dalo to starost-tak proč se podbízet nějakou cenou ,jen proto aby náhodou mě nepomluvili.

Neregistrovaný uživatel

9.11.2012 23:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.160

Je to hezký číst jak si lidi dávají pečenou husu. Jen by mě pak zajímala ta váha. Já si dát husu, tak neprojdu dveřma a hlavně mně nepište že bych se musela hejbat. Hejbám se celý den víc jak kdo jiný. To je asi něco podobnýho jako se cpác buchtama. A ve finále když čtu že to někdo pere v jaru a v mydlinkách jako špinavý prádlo, tak to si tu husu odpustím už od pohledu.

Neregistrovaný uživatel

10.11.2012 00:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Je to hezký číst jak si lidi dávají pečenou husu. Jen by mě pak zajímala ta váha. Já si dát husu, tak neprojdu dveřma a hlavně mně nepište že bych se musela hejbat. Hejbám se celý den víc jak kdo jiný. To je asi něco podobnýho jako se cpác buchtama. A ve finále když čtu že to někdo pere v jaru a v mydlinkách jako špinavý prádlo, tak to si tu husu odpustím už od pohledu.

To si jí nesmíte dát celou sama :-)
To byl vtip, nechci naštvat :-) ale myslím, že trochu zhřešit si občas může dovolit každý, nejíme ty husy přece každý den ne? A jednou za čas k obědu pro rodinu.... stejně jako ty buchty.... občas kousek nikomu neublíží, když někdo nezná míru a baští sladké denně, to je o něčem jiném.
Souhlasím s Vámi, že husu vypranou v jaru bych taky nejedla. Ono to nádobí na rozdíl od masa nemá póry, do kterých se ta chemie zažere. :-(
My doma máme husu k obědu tak 1 x za 2 měsíce. Hezky s červeným zelím a knedlíkem.... mňamka veliká.
Ale paříme je čistou vodou, žádný jar, jak tu někdo psal. Taky nechci mít při obědě bubliny u nosu :-)

Neregistrovaný uživatel

10.11.2012 09:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.174

Tak už je podzim a já stále prodávám kilo husy bez drobů 200kč za kg. Pán který tady všechny lakoval,že půjde cena směrem dolů se zřejmě hodně spletl:-) Prodal jsem za tu cenu 20ks a na dalších 20 jsem měl ještě nabídky. Když prodáte 5kg husu po 160kč tak je to 800kč. Když prodáte 200kč za kg je to rovný litr.
Když si zákazník chce koupit kvalitní domácí maso,tak nad tím nepřemýšlí. Kdo začne smlouvat,už vím,kde ho mám zařadit. Ty dvě stovky pro něho je nic a pro vás je to třeba pytel pšenice navíc.
Já sem měl jednoho zákazníka,který vzal pětikilovou husu za ten litr a dal mi ještě stovku navíc. A co? Za hodinu byl zpátky,že by vzal ještě jednu.
Nikoho nenutím,aby tu cenu držel a prosazoval,ale já,pokud dělám chovatelství pro radost a lidi to kolem vidí,tak nemají problém. :-)

Neregistrovaný uživatel

10.11.2012 11:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.43

Dobrý den. Děkuji za Váš příspěvek, který mi dal naději, že i já ty svoje pampelišky prodám, když už ne na Martina, tak později. Nabízela jsem s drobama, případně s krví po 180.
Takže ještě jednou Dobrý den. ☼

Neregistrovaný uživatel

10.11.2012 16:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.225

A kde kupujete housata?Já letos koupil z Vodňan nebo tam někde a nejsem s nima moc spokojený...Prodávám za 150,-Kč kg.S drobama.Lidé nemají problém.Ale je pravda že mi volala paní že by jich chtěla 100 do druhého dne ale zkoušela tlačit cenu dolů.Neuspěla!!Jo a dnes akce v globusu 110,.Kč kg

Neregistrovaný uživatel

11.11.2012 09:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.43

Dobrý den. Housata koupene kdesi u OV. dovezli mi je sousedi, 130 za 10denní, ale že byl velký zájem, tak i oni z poloviny 2denní za stejnou cenu, s účtem. Mám jenom pšenici, kopřivy krájené, pastva na jetelotrávě, voda i ke koupání. Peří žehlím a přitom škubu, bez pauzy jedna šulnul 150minut i s vykucháním.
Opravdu krásné, tak jako máte na foto, žluté, mohly být těžší, loni na stejném krmení každá o kilo více, předloni, jako letos. Dobrý den.

Neregistrovaný uživatel

11.11.2012 15:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.225

No právě to je rozdíl...Já dávam kopřivy pšenici,vařené brambory a pastva.Nechápu jak mohou být takové rozdíly rok od roku...

Neregistrovaný uživatel

11.11.2012 17:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.45

Dobrý den, máte je hubené, za dvě stovky kilo bych si nedovolil tohle prodávat. Víte jak vypadá domácí husa očištěná? Já myslím, že né, to byste tohle ani nevkládal. Rozumná cena za kolo husy v kuchyňské úpravě je 170 - 180,- kč. za kilo. Krůty prodáváme za 140,- korun.

Neregistrovaný uživatel

11.11.2012 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.249

http://www.nasamotebezlesa.cz/maso.html , husy už ale vyprodány

Neregistrovaný uživatel

11.11.2012 17:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

no tu z dneška už neprodám,snad jen skeletsmajlík

Neregistrovaný uživatel

11.11.2012 17:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.174

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, máte je hubené, za dvě stovky kilo bych si nedovolil tohle prodávat. Víte jak vypadá domácí husa očištěná? Já myslím, že né, to byste tohle ani nevkládal. Rozumná cena za kolo husy v kuchyňské úpravě je 170 - 180,- kč. za kilo. Krůty prodáváme za 140,- korun.

Co to tady plácáš a pro koho lobuješ?? Jak hubené? Ty poznáš z fotky kolik mají??
Jak každý ví,tak každá drůbež má genetické předpoklady k tomu,kolik a za jaký čas doroste. Pokud tento čas překročíš,tak husa přibívá pouze na tuku. Jateční dospělost je mezník v tom,kdy prodáváš kvalitu před kvantitou. Když ty prodáš kilo tuku na huse za 170kč,tak je toho masa na té huse za ty peníze pořád míň,než prodávám já.
Psal jsem že nikoho nenavádím za tu cenu prodávat. Tak si prodávej ty husy z drůbežárny za co chceš.

Neregistrovaný uživatel

11.11.2012 18:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.225

Ty husy jsou krásné....Dej sem fotku tvých hus a pak můžeš někomu ty husy kritizovat...Jde vidět, že mají i dost sádla takže kdyby měly být větší,tak by to šlo jen do tuku...

Neregistrovaný uživatel

12.11.2012 20:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.151

a už se ani neozve hlupáček...Tak dej fotky ne??

Neregistrovaný uživatel

13.11.2012 18:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198

Obecně se výživný stav u ptáků zjišťuje podle stavu prsní kosti, která nemá trčet. U správně zmasilé husy není kost vidět.

Neregistrovaný uživatel

16.11.2012 12:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.2

Přečetl jsem si pozorně celou diskuzi a chci jen napsat :Každoročně prodáváme okolo 100 husí.Prodáváme oškubané,očištěné s droby.Cenu máme již několik let stále stejnou a to 120 Kč za kg.Za víc bych se asi styděl prodávat.Váhově je máme okolo 4 kg vykuchané.I když škubeme škubačkou tak práce je stím docela dost a za 15 minut ani náhodou.Pěkný den všem.Pavel.

Neregistrovaný uživatel

16.11.2012 12:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.2

Přečetl jsem si pozorně celou diskuzi a chci jen napsat :Každoročně prodáváme okolo 100 husí.Prodáváme oškubané,očištěné s droby.Cenu máme již několik let stále stejnou a to 120 Kč za kg.Za víc bych se asi styděl prodávat.Váhově je máme okolo 4 kg vykuchané.I když škubeme škubačkou tak práce je stím docela dost a za 15 minut ani náhodou.Pěkný den všem.Pavel.

Neregistrovaný uživatel

16.11.2012 16:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.225

tak já zkoušel novou škubačku a husy šly docela dobře oškubané tak za 3 min.A byly i krásně čisté.Trochu jsem zkoušel teplotu vody a nejlepší kolem 65°.to je můj poznatek.Já prodávám za 150,- i s droby.

Neregistrovaný uživatel

16.11.2012 16:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.104

Tak zjišťuji,že je dost velký rozdíl v tom,jak a kdo prodává husy. Cena nemůže být stejná,protože možnosti každého chovatele jsou hodně odlišné. Pán,co tady prodává 100husí ročně musí jít s trhem a tudíž je u něho kolikrát 10kč na kile hodně. Jen se divím,jestli teda prodává domácí produkt,proč jde s cenou na 120kč,když se cena běžně v obchodě pohybuje okolo 140kč. Trochu asi chápu proč. Minimální náklady a prodat co nejvíc. Nemyslím to zle,jen polemizuji. Ale pokud jsou husy vychované na pastvě,sotva kdy budou mít tak zmasilou prsní kost,jak jsem tady viděl na jedné fotce. To by si také spousta chovatelů měla uvědomit.
Já sem zatím uvedl asi největší částku,za kterou prodávám kilo husy,ale je pravda,že můj koncový zákazník není z nízké a střední třídy a proto si můžu dovolit částku,jakou uvádím.
U každého záleží,co tomu věnuje a při jaké námaze. Invalidní důchodce to bere jako přivýdělek a člověk který maká od rána do večera to má jako dřinu,kterou chce mít nějak zhodnocenou.
No je tu aspoň rozpor v tom co děláme...

Neregistrovaný uživatel

16.11.2012 17:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
tak já zkoušel novou škubačku a husy šly docela dobře oškubané tak za 3 min.A byly i krásně čisté.Trochu jsem zkoušel teplotu vody a nejlepší kolem 65°.to je můj poznatek.Já prodávám za 150,- i s droby.

taky je dělám ve škubačce,po vykrvení a vytrhání per na mašlovačky, jim udělám koupel ve vlažné vodě s jarem promnu hluboko do peří (šťouralové neděste se,je to normální postup a nic se nestane) a pak vodu do 70 stupňů,čas je stejný kolem 3 min.to déle čekáte na odchyt krve:-)..ještě bych chtěl dodat k té prsní kosti,že byla obalená masem,jako na poslední fotce výše a to je jen pastevní odchov 1,5h a 600m2 rybník...husičky,byly menší a kratší,ale úplně jinak a krásně zakulacené a baculaté samé maso,než houseři ,kluci měli nevykuchaní do 7 kg...po pravdě o nějaký krmné šroty nemělo chovné hejno( 20ks) moc zájem ani v zimě a jen celé zrno ječmen, nahý oves a nadrcený bochníky chleba....od jarních housat , je to maso téměř zadarmo,když mají pastvu,....jinak neprodáváme,je strašně známých a kamarádů,kteří pro nás něco udělali,takže vlastně platíme za práci a jako prezent husobonama:-)...

Neregistrovaný uživatel

16.11.2012 17:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.225

ano,já je mám též na pastvě+brambory a zrní na noc.Kdybych je fedroval celý den jenom zrním a měl je v omezeném výběhu, tak by na těch mých husách nebyla vidět žádná kost natož ta prsní.Ale to by si pak zákazníci mohli koupi tu v marketu a né ode mně.

Neregistrovaný uživatel

16.11.2012 18:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak zjišťuji,že je dost velký rozdíl v tom,jak a kdo prodává husy. Cena nemůže být stejná,protože možnosti každého chovatele jsou hodně odlišné. Pán,co tady prodává 100husí ročně musí jít s trhem a tudíž je u něho kolikrát 10kč na kile hodně. Jen se divím,jestli teda prodává domácí produkt,proč jde s cenou na 120kč,když se cena běžně v obchodě pohybuje okolo 140kč. Trochu asi chápu proč. Minimální náklady a prodat co nejvíc. Nemyslím to zle,jen polemizuji. Ale pokud jsou husy vychované na pastvě,sotva kdy budou mít tak zmasilou prsní kost,jak jsem tady viděl na jedné fotce. To by si také spousta chovatelů měla uvědomit.
Já sem zatím uvedl asi největší částku,za kterou prodávám kilo husy,ale je pravda,že můj koncový zákazník není z nízké a střední třídy a proto si můžu dovolit částku,jakou uvádím.
U každého záleží,co tomu věnuje a při jaké námaze. Invalidní důchodce to bere jako přivýdělek a člověk který maká od rána do večera to má jako dřinu,kterou chce mít nějak zhodnocenou.
No je tu aspoň rozpor v tom co děláme...

Fotka té husy je moje. Já husy chovám normálně na pastvině, už jsem to tu několikrát psala. Žádné malé ohrádky, a intenzivní výkrm, ale přirozené prostředí, čili velký prostor, pastva a koupání. Ráno dostanou kopřivy se šrotem, večer trochu zrní. Husy zabíjím ve 120 dnech a jsou pěkně zmasilé s minimem tuku. Není problém odchovat pěknou drůbež, pokud se jí člověk trochu věnuje.
Ještě k těm cenám, prodávám za 150,- Kč za kilo. Prodám všechno, co prodat chci a nemusím inzerovat. Lidi se mi vrací a přivedou sebou další. Letos už mám všechno prodáno a stále volají zájemci :-)

Neregistrovaný uživatel

7.12.2012 09:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.3

Jen se divím,jestli teda prodává domácí produkt,proč jde s cenou na 120kč,když se cena běžně v obchodě pohybuje okolo 140kč.
To byla otázka na mě.
Při práci mám doma ještě menší farmu (51 ha ,prasata ,dobytek atd) husy mám na pastvě a kmím svoje obilí.Takže náklady pro mne minimální a mám spočítáno že při 120 Kč ještě celkem slušně vydělám.A o zájem nemám nouzi .Již v této době mám na červenec objednávky na skoro 80 kusů.Pěkný den.Pavel.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2012 13:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.209

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak už je podzim a já stále prodávám kilo husy bez drobů 200kč za kg. Pán který tady všechny lakoval,že půjde cena směrem dolů se zřejmě hodně spletl:-) Prodal jsem za tu cenu 20ks a na dalších 20 jsem měl ještě nabídky. Když prodáte 5kg husu po 160kč tak je to 800kč. Když prodáte 200kč za kg je to rovný litr.
Když si zákazník chce koupit kvalitní domácí maso,tak nad tím nepřemýšlí. Kdo začne smlouvat,už vím,kde ho mám zařadit. Ty dvě stovky pro něho je nic a pro vás je to třeba pytel pšenice navíc.
Já sem měl jednoho zákazníka,který vzal pětikilovou husu za ten litr a dal mi ještě stovku navíc. A co? Za hodinu byl zpátky,že by vzal ještě jednu.
Nikoho nenutím,aby tu cenu držel a prosazoval,ale já,pokud dělám chovatelství pro radost a lidi to kolem vidí,tak nemají problém. :-)

No, tak za takovou vychrtlinu dvě stovky, to je sakra drahý. Kosti potažené kůží. Možná je tam trocha sádla, ale KDE JE SAKRA MASO ???

Neregistrovaný uživatel

7.12.2012 13:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.209

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Obecně se výživný stav u ptáků zjišťuje podle stavu prsní kosti, která nemá trčet. U správně zmasilé husy není kost vidět.

Za takovouhle husičku bych ty dvě stovky klidně dal. :-)

Neregistrovaný uživatel

7.12.2012 18:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.17

Zdravím připojím se do diskuze mel jsem hus 30 ks a 30 ks jsem prodal a kdybych mel ještě znovu 30 prodal bych je taky .Prodávám za cenu stálým zákazníkům za 160 a novým za 180,-Czk/kg.Kachny 128,-za kg a taky jsem měl málo. Jen souhlasím s názorem ,že kdo si chce za své peníze koupit i kvalitu a ne chemii ,rád zaplatí i těch výše citovaných 200 ,-/kg.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2012 18:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.18

Mě nejde o to, že by 200,- za kg bylo příliš. Pokud mu to někdo zaplatí, je to jejich věc.
Ale ta fotka pěti husí s krky, ta tedy moc reprezentativní není.
Už to tu mnohokrát padlo a je to prostě pravda - ta hrudní kost je do očí bijící.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2012 20:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Obecně se výživný stav u ptáků zjišťuje podle stavu prsní kosti, která nemá trčet. U správně zmasilé husy není kost vidět.

Docela bych tu zmasilost chtěla vidět po upečení. Až se to sádlo vypeče, bude husa vypadat stejně, jako těch pět nahoře po upečení. Jen s tím rozdílem, že ty nahoře nebudou plavat v 5 cm tuku. :-|

Neregistrovaný uživatel

19.10.2013 16:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.18

Já je kupuju u Janovic nad Ůhlavou u pana Štampacha a jsem spokojená několik let!

Neregistrovaný uživatel

19.10.2013 18:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Docela bych tu zmasilost chtěla vidět po upečení. Až se to sádlo vypeče, bude husa vypadat stejně, jako těch pět nahoře po upečení. Jen s tím rozdílem, že ty nahoře nebudou plavat v 5 cm tuku. :-|

Já u té husy moc sádla nevidím, jen pěkně vyvinutý trup.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2013 03:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.104

Když by chtěl někdo kupovat husu poprvé, tak si snad dá zajít chuť, když čte o jaru a mydlinách. Jinak já už husu neměla snad 20 let. Dáte si stehýnko k tomu knedlík a zelí a máte na váze ty samý kila po obědě, co vážila celá husa než šla na pekáč. Děkuju nechci. Ani z jednoho důvodu napřed ten jar a pak ty kilasmajlík

Neregistrovaný uživatel

21.10.2013 11:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Když by chtěl někdo kupovat husu poprvé, tak si snad dá zajít chuť, když čte o jaru a mydlinách. Jinak já už husu neměla snad 20 let. Dáte si stehýnko k tomu knedlík a zelí a máte na váze ty samý kila po obědě, co vážila celá husa než šla na pekáč. Děkuju nechci. Ani z jednoho důvodu napřed ten jar a pak ty kilasmajlík

smajlíksmajlík
To chce jít si zaběhat a kila jsou dole.smajlík
Ne, teď vážně. Mýt husu jarem je prasárna, to maso potom musí být fakt eňo ňuňo.smajlík
Ale proč si ji nedopřát od slušného chovatele? Správně upravená je lahůdkou nejvyššího kalibru a nejíme ji každý den ne? Jednou za čas...smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.10.2013 12:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.139

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Když by chtěl někdo kupovat husu poprvé, tak si snad dá zajít chuť, když čte o jaru a mydlinách. Jinak já už husu neměla snad 20 let. Dáte si stehýnko k tomu knedlík a zelí a máte na váze ty samý kila po obědě, co vážila celá husa než šla na pekáč. Děkuju nechci. Ani z jednoho důvodu napřed ten jar a pak ty kilasmajlík

To jako sníte stehno a pak vážíte stejně jako husa 5kg smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.10.2013 17:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.39

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
smajlíksmajlík
To chce jít si zaběhat a kila jsou dole.smajlík
Ne, teď vážně. Mýt husu jarem je prasárna, to maso potom musí být fakt eňo ňuňo.smajlík
Ale proč si ji nedopřát od slušného chovatele? Správně upravená je lahůdkou nejvyššího kalibru a nejíme ji každý den ne? Jednou za čas...smajlík

Jenže když jdete kupovat husu poprvé jak zjistíte, že jí kupujete od slušného chovatele? Každý vám řekne, že je ten nejslušnější. A známísmajlík, ti aby se zavděčili, tak budou přitakávat, že ten dotyčnej má husy nejlepší.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2013 17:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.58

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já tedy nevím jak jsou husy v kurzu, ale v dnešní době kdy je trend pro každého udržet tajli, tak si snad husu nekoupí. Já jsem husu jedla snad před 20 lety. Dnes koupím jedině kuře a upeču ho na kmíně stejně jako tu husu a podávám se zelím. Vždyť musí mít žlučník po husí pečínce úplné posvícení.smajlík

Vy jste teda ale husasmajlík. Je mi 45, teda žádná mladice a žádné žlučníkové potíže nemám a nikdy jsem neměla a tajli držím tím způsobem, že běhám kolem zvířat a zahrady a tak si klíďo píďo můžu dát třeba husu každý týden. Vstaňte od telky a pokuste se o nějakou prácismajlík, možná i žlučník dá pokojsmajlík

Neregistrovaný uživatel

21.10.2013 17:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.58

Jo a ještě je důležité žrátsmajlík, nikdy jsem nedržela dietu ani jeden den bych to nevydržela a vážím pořád stejně, nejsem vychrtlina ani kredenc, normální česká bába. Když nežerete, tělo přejde na úsporný režim a pak s tím už nejde hnout. Prýsmajlík A husička s křupavou kůžičkou, červeným zelíčkem a bramborovým knedlíčkem mňamsmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

21.10.2013 18:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.82

A pivečko na spláchnutí.smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.10.2013 18:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108

Nechte už toho!!! Vy mi děláte chutě! Začalo mi kručet v břišesmajlík

Neregistrovaný uživatel

22.10.2013 12:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.183

Přeji mnoho úspěchů a hlavně rozumným dobrým chovatelům - nenávidím velkochovy a vidím, že domácí maso ještě stále existuje a asi se mu dařísmajlík u nás na vsi ze všech statků a pod. zbyl už jen jeden dům, kde se chovají hospodářská zvířata, v dvou dalších jen králíci a slepice a pak sem tam nějaká slípka. Špatný smajlík pak si vyjdete s koněm a bacha ať jim nedupne na trávníček.. ach jo smajlík

Neregistrovaný uživatel

22.10.2013 12:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.70

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jo a ještě je důležité žrátsmajlík, nikdy jsem nedržela dietu ani jeden den bych to nevydržela a vážím pořád stejně, nejsem vychrtlina ani kredenc, normální česká bába. Když nežerete, tělo přejde na úsporný režim a pak s tím už nejde hnout. Prýsmajlík A husička s křupavou kůžičkou, červeným zelíčkem a bramborovým knedlíčkem mňamsmajlíksmajlík

smajlík
Můj dobrý známý po mně neustále chce vyšlechtit kachnu nebo husu s ,baťůžky". V tom vlevo aby byly knedlíčky a v tom vpravo zelíčko. Nevíte, jak na to? smajlík Dana

Neregistrovaný uživatel

22.10.2013 12:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
smajlík
Můj dobrý známý po mně neustále chce vyšlechtit kachnu nebo husu s ,baťůžky". V tom vlevo aby byly knedlíčky a v tom vpravo zelíčko. Nevíte, jak na to? smajlík Dana

Až na to přijdete, prosím o recept!!! smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

22.10.2013 15:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.79

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Přeji mnoho úspěchů a hlavně rozumným dobrým chovatelům - nenávidím velkochovy a vidím, že domácí maso ještě stále existuje a asi se mu dařísmajlík u nás na vsi ze všech statků a pod. zbyl už jen jeden dům, kde se chovají hospodářská zvířata, v dvou dalších jen králíci a slepice a pak sem tam nějaká slípka. Špatný smajlík pak si vyjdete s koněm a bacha ať jim nedupne na trávníček.. ach jo smajlík

Ono to není o tom něco chovat. Člověka to musí bavit a zrovna jako máte vy koně, tak druzí mají třeba slepice. Když musíte zvířatům dost krmení koupit a taky sehnat, když pro krmení musíte dojet autem nebo si to na poli obstarat traktorem, tak to něco stojí. Nic není zadarmo. Je pak těžké říkat, že lidi nic nechovají. Ten kdo to nemá vyloženě jako koníčka, ale jen práci od rána do večera, tak zvěřinec mít na dvoře nebude. Dřív měli lidi dost krmení z JZD. Dnes si to musí každý obstarat sám a o tom to je. Že ta domácí drůbež příjde pěkně draho. Prostě vás to musí bavit.

Neregistrovaný uživatel

8.11.2013 01:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.136

jo jo 4 hodiny jsem škubal husu ale je to pohoutka

Neregistrovaný uživatel

30.11.2013 18:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.206

Přeji pěkný večer i zítřejší den.Neprodal by někdo husičku nebo dvě,myslím domácí a vykuchanou.Cenu respektuji.Děkuji za nabídky.ismaela.b@seznam.cz10#

Neregistrovaný uživatel

5.9.2014 23:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.238

Já jsem četl hodňe vašich názorú na prodej domácích hus já osobňe beru od kolegy z práce husu i s droby za 120 kč.Pekný den smajlík

Neregistrovaný uživatel

6.9.2014 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.32

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vy jste teda ale husasmajlík. Je mi 45, teda žádná mladice a žádné žlučníkové potíže nemám a nikdy jsem neměla a tajli držím tím způsobem, že běhám kolem zvířat a zahrady a tak si klíďo píďo můžu dát třeba husu každý týden. Vstaňte od telky a pokuste se o nějakou prácismajlík, možná i žlučník dá pokojsmajlík

Souhlasím s vámi. Dnes jsme celý den vozili ze sousední vesnice hnůj od sedláka. Neb v naší vesnici máme jen drůbeží chovatele. A vozit hnůj na vozíku za osobákem a posléze ho rozvážet po celé zahradě kolečkem, nemáme vjezd do zahrady... V létě sekání trávy, běháni s konvemi, shánění dříví, běhání kolem drůbeže, posléze hrabání listí, výlety na houby .... To toho člověk vypotí, tak proč ne husičku či bůčeksmajlík.

Neregistrovaný uživatel

8.9.2014 17:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.154

Už třetím rokem prodávám za 180 Kč za kilo vykuchané a oškubané husy s droby. Letos bych nejraději zdražila, protože je špatný rok a blbě se líhlo a když vylíhlo, tak bylo docela dost ztrát. Nemám problém s prodejem, většinou po známých, husy mám kolem 5 kg, mám je celoročně na pastvě, žádné umělé dokrmování. Loni byl obrovský zájem, letos už mám polovinu hus zamluvených z loňska. Každý rok si jednu nechám na sežrání, letos všechny prodám.

Pekelnice

18.9.2016 13:47
Pekelnice

XXX.XXX.111.135

Zdravím, jak to letos u vás vypadá prosím s cenami husího masa v kuchyňské úpravě? Přijde mi trochu šílené číst inzerci na "domácí" výkrm a husu s cenou 500 kč za 5 kilo. To bych je raději rozdala přátelům...

ShadowEminence

19.10.2016 12:36
ShadowEminence

XXX.XXX.187.160

Ja tady uplne koukam, co jsou schopni lide napsat smajlík chapu, ze ta diskuze je z roku 2012, ale v loni jsem prodaval za 270/kg, asi mam proste kolem sebe movitejsi klientelu a kdyz vidi v jakem prostredi husy ziji a cim se krmi, radi to zaplati. letos uz mam vsechny husy zamluvene a zase za 270/kg. V loni na mně zbyla pulka a letos asi zadná. Od líhnutí se o ně starám jako o děti, takže prodávat je za 140/kg husu v top kvalitě, to je raději sním sam. Ale je pravda, že je nekoupu v jaru a nesypu kalafunou, ale škubu na sucho. Spařením se znehodnotí kůže a ztratí tuk a jak vím, tuk prostě dáva masu chuť. Proto jíme husu a ne kuře z kauflandu. Take přišel zakazník, že proč za 270, když v kauflandu stojí 160, tak jsem mu řekl, ať si jde do toho kauflandu. Na to mi odpověděl, že tam jsou hnusné a vybledlé a ty moje takové kulaťoučké a krásně zbarvená kůže. Nakonec si ji samozřejmě vzal a letos bere 3. Nemám tak velký chov, abych prodaval za 160 kilo husy... Ja dělám husy pro ty co mají radost z toho, že si koupí kvalitní produkt. Ti co chtejí kupovat husy za 160, ať si jdou do Kauflandu, tam mají tu možnost. Nebo k někomu, kdo je máchá v jaru, kalafune, hypermanganu a podobnych nádherách... Moje cena je 270 a je naprosto neměnná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík