Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.11.2013 21:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.10

Možná to někomu přijde jako pitomý dotaz, ale přemýšlela jsem nad tím, že bych místo kupovaných pamlsku a obligátního suchého chleba (či občasných jablek, mrkví) zkusila pamlsky nasušit dopředu. Jestli to někdo tak děláte - jak dlouho sušíte? Jak velké kousky (nechci plátky jako do polívky, ale bojím se, abych zase větší kousky správně usušila a nevznikalo uvnitř něco, co nechci)... A jak dlouho vydrží v pořádku? :)

Neregistrovaný uživatel

24.11.2013 21:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.158

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Možná to někomu přijde jako pitomý dotaz, ale přemýšlela jsem nad tím, že bych místo kupovaných pamlsku a obligátního suchého chleba (či občasných jablek, mrkví) zkusila pamlsky nasušit dopředu. Jestli to někdo tak děláte - jak dlouho sušíte? Jak velké kousky (nechci plátky jako do polívky, ale bojím se, abych zase větší kousky správně usušila a nevznikalo uvnitř něco, co nechci)... A jak dlouho vydrží v pořádku? :)

Mrkev suším v troubě na roštu-tenkou celou ,silnější půlím,troubu nechám hřát na min. a průběžně kontroluju. Uložená mrkev vydrží v plátěném pytli celou zimu.

Neregistrovaný uživatel

25.11.2013 10:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.146

Sušila jsem v sušičce leč výsledek sice pěkný a trvanlivý ale proud sežraný sušičkou k množvtí hodnému pro koně se vžádném případě nevyplatí. V troubě jak tu někdo psal, bych nesušila, prakticky tím všechno co mrkev nabízí zničíte. Sušička nevytváří tak velké teplo jako trouba byť nastavená na minimum. Takže v sušičce zachováte vitamíny a vše co je třeba, v troubě všechno tohle zničíte. Takže sice sušení netrvá tak dlouho ale nasušíte pytel "slupek" nebo jak to říct, jež nemají žádnou hodnotu ani ve smyslu pochoutky ani ve smyslu přimíchání do musli směsi. Takže já říkám, že je 1000x lepší si koupit jednou za týden kilovku mrkve, a když jdete ke koním tak si nakrájet na kousíčky do pytlíčku a do kapsy. Minimálně koně to ocení mnohem víc.

Neregistrovaný uživatel

25.11.2013 12:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.4

Vloni jsem krájela mrkev na kolečka a dala na tácek na radiátor a za dva dny byla pěkně suchá, přimíchávala jsem do musli

Neregistrovaný uživatel

25.11.2013 15:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.229

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Sušila jsem v sušičce leč výsledek sice pěkný a trvanlivý ale proud sežraný sušičkou k množvtí hodnému pro koně se vžádném případě nevyplatí. V troubě jak tu někdo psal, bych nesušila, prakticky tím všechno co mrkev nabízí zničíte. Sušička nevytváří tak velké teplo jako trouba byť nastavená na minimum. Takže v sušičce zachováte vitamíny a vše co je třeba, v troubě všechno tohle zničíte. Takže sice sušení netrvá tak dlouho ale nasušíte pytel "slupek" nebo jak to říct, jež nemají žádnou hodnotu ani ve smyslu pochoutky ani ve smyslu přimíchání do musli směsi. Takže já říkám, že je 1000x lepší si koupit jednou za týden kilovku mrkve, a když jdete ke koním tak si nakrájet na kousíčky do pytlíčku a do kapsy. Minimálně koně to ocení mnohem víc.

No, to taky nechci dělat - sušičkou si můžu udělat křížaly, ale pro koně to je přeci jen jiné množství. Do trouby nechci, nemyslím, že bych tam taky narvala moc kousků, a vaše zdůvodnění je ještě zajímavější.
S tou kilovkou to dělám teď, a asi nepřestanu, jen mi šlo o to mít v zásobě něco, co si můžu dát do kapsy lepší bundy, nebo kdybych zrovna neměla čerstvé u sebe.
Jediný, co mi z toho tedy vychází, je ten radiátor. Tak uvidím, každopádně díky za pomoc :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík